woensdag 31 maart 2010

Koivijver aanleggen, fouten die je kunt voorkomenBij het ontwerpen van je  koi vijver, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden,  voor, tijdens en na het voltooien van het project. Door deze zorgvuldige planning en bouwtechnieken, kun je voorkomen dat je vast komt te zitten  in een van de gemeenschappelijke koivijver bouw vallen.


Fout 1 - Vermijd een kleine vijver
koi vissen hebben veel ruimte nodig om te bewegen en te groeien. Een van de meest voorkomende fouten is het creëren van een vijver die te klein is voor de vissen om echt comfortabel in te kunnen zijn. Bij het ontwerpen van uw vijver moet u rekening houden met de behoeften van de vis. Hou rekening met de huisvesting en de minimale eisen voor de vis om goed in te kunnen gedijen.,


Fout 2 - Ondoeltreffende Locaties
Plaatsing van uw vijver dicht bij huis is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je er ook echt van kan genieten. Houd in gedachten dat de koi  kieskeurig is voor zijn natuurlijke woonomgeving, en de koi zou het niet tolereren dat door bijvoorbeeld regen er water in de vijver zou komen die kunstmest of andere chemicaliën zouden kunnen bevatten. Direct zonlicht is ook een element waar je rekening mee moet houden bij de plaatsing, een Koi heeft minstens 4 uur direct zonlicht nodig om te gedijen.

Fout 3 - Te weinig voering
De voering is een duur onderdeel van het project, zorg voor  de juiste maat en stijl berekenen voordat je vertrekt naar de winkel. Meet de lengte en breedte van de vijver. Daarna vermenigvuldig je de maximale diepte met 4. Voeg de twee nummers samen, waardoor er een overlapping is van een tot twee meter. Het totale aantal is hoeveel voering  je nodig hebt voor je vijver.

Voor meer informatie over koivijvers verwijs ik je graag door


Kijk hier voor alle attributen voor je Koi vissen en Koi vijver. 

1 opmerking:

  1. Een vijver aanleggen is lastig genoeg. Als je dan nog moet letten op Koi-vissen, dan wordt het echt lastig. Interessant artikel in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen