maandag 5 april 2010

De GraskarperDe Graskarper Ctenopharyngodon idella ) is een plantenetende zoetwater vis  van de familie Cyprinidae , en de enige soort van het geslacht Ctenopharyngodon . Het wordt gekweekt in China voor voedsel, maar werd geïntroduceerd in Europa en de Verenigde Statenvoor het aquatisch onkruidbestrijding . Het is een grote cyprind van nature voorkomend  in Oost-Azië, met een natuurlijk bereik van Noord-Vietnam aan de Amoer-rivier op de grens van Siberië en China. Het is een vis die van grote, troebele rivieren houd, met een grote mate van tolerantie in de temperatuur. van graskarper was meestal gedacht dan de voorwaarde voor paring een temperatuur nodig was van 20 tot 30 ° C , maar het is aangetoond dat ze soms ook paaien bij temperaturen zo laag als 15 ° C.Voorkomen en anatomie

Witte Amoer hebben een langgerekt, mollige lichaam vorm, dat torpedovormig is. De mond is lichtjes schuin, met non-vlezige, stevige lippen, en geen baarddraden. De volledige zijlijn bevat 40 tot 42 schubben. Breed, geribbelde faryngeale tanden zijn gerangschikt in een 2, 4-4, 2 formule. De rugvin heeft 8 tot 10 zachte stralen, en de aarsvin is dichter bij de staart dan bij de meeste karperachtigen. Lichaams kleur is donker olijf, overgaan  tot bruin-geel aan de zijkanten met een witte buik.
De graskarper groeit zeer snel, en jonge vis die in het voorjaar op 20 cm zit, zal in de herfst een lengte hebben van meer dan 45 centimeter, en volwassenen bereiken vaak bijna 1,2 meter in lengte en meer dan 18 kg in gewicht. In een studie die gedaan is, leven koi karpers gemiddeld 5-9 jaar met de oudste die 11 jaar werd. Ze eten tot 3 keer hun eigen lichaamsgewicht per dag. Zij gedijen in kleine meren en rustige meren die zorgen voor een overvloed aan zoetwater planten.
Vissen op graskarpers

Graskarper groeien groot en sterk zijn strijders aan een hengel, maar vanwege hun vegetarische gewoontes en hun behoedzaamheid, kunnen ze moeilijk worden gevangen. Pappen met maïs draagt bij aan succes. Ingeblikte maïs, kerstomaten, en, ondanks hun eerste vegetarische gewoontes, kunnen wormen soms succesvol zijn als aas. Ze zijn populair, maar op hun hoede.

De Online Aquariumwinkel
Meeste artikelen voor scherpe prijzen. Bestel vandaag en betaal pas na 14 dagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten