dinsdag 9 maart 2010

Koikarper visvijver, hoe mooi kan het zijnElke dag reageren we op de spanningen in onze banen en op de snelwegen. We lezen in kranten en zien op televisie de verwoestingen van de afnemende natuurlijke hulpbronnen van de wereld. Wij komen constant in aangeraakt met criminaliteit en stedelijk verval. In het licht van deze aanval, zijn we eindelijk gaan beseffen van de noodzaak van een toevluchtsoord van het moderne leven. We moeten onze huizen als een oase, een tuin waar we kunnen heen gaan om te genezen en om opnieuw contact te maken met de natuur in ons. Een zo'n heiligdom is een achtertuin koi vijver.

Een koi vijver is een plek waar we rustig kunnen zitten in schoonheid, luister naar het druppelende water, kijken naar de glanzende koi die sierlijk voorbij glijt en laat de drukte van de buitenwereld buitenhuis.
Als u op zoek bent naar een toevluchtsoord van de buitenwereld, kunt u overwegen de installatie van een koi vijver in uw tuin. Het bouwen van een koi vijver in uw achtertuin voegt aanzienlijke waarde toename van uw woning. Het zou een project zijn die vergelijkbaar is met het installeren van een groot aquarium en een spa in complexiteit. Een vijver kan uitgroeien tot een grootschalig project of landschapsarchitectuur. U kunt het zelf doen, huur een aannemer of zoek een mengeling die voor u werkt.
Een van de meest lonende en uitdagende aspecten van de bouw van een koi vijver komt van de verantwoordelijkheid die het schept: U installeren een ecosysteem. Een effectieve vijver moet een evenwicht hebben dat esthetiek is, dat efficiëntie van het onderhoud omvat, en een gezonde omgeving voor de koi en de andere organismen die daar leven. Het maken van de ontwikkeling en instandhouding van dat evenwicht kan lieden tot een interne bewustwording van onze plaats in de balans van de natuur.
U wordt de creërder van een miniatuur wereld van water, planten en dieren. Daarom is de locatie van de vijver van cruciaal belang. Het moet in harmonie met de omgeving, zichtbaar vanuit het huis, het hebben van subtiele verlichting voor 24-uurs waardering, en een aangename plek om te zitten in de buurt. Nadat aan deze criteria is voldaan, worden de details van de grootte en het ontwerp bijna oneindig.
Een koi vijver is meer dan een greep in de grond met een plastic voering. Met het oog op een gezonde, dynamische omgeving voor de vijver moet u ook een biologisch filter, een bron van beluchting, een circulatiepomp en voldoende ruimte hebben.
De filtratie systeem zuivert het water van afval, bacteriën en andere toxines. Een beluchter, zoals een waterval, duwt de lucht in het water zodat de vis zuurstof zal hebben en het water niet stagneren. De pomp verplaatst het water door de filter en beluchter. Deze cyclus is de levensader van een vijver en de lopende kosten voor elektriciteit en filtermateriaal dient te worden berekend in uw onderhoudsprogramma. Ik zou zeker aanraden om een deskundige te raadpleging over dit deel van uw vijver ontwerp, zodat u de meest efficiënte en makkelijkste te onderhouden systeem dat mogelijk is krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten