woensdag 7 april 2010

koi vissen houden in je koivijver

De karper is een winterharde vis en een koi behoud deze duurzaamheid. Koi zijn koud water vissen, maar profiteren ook van water 15-25 graden C, en reageren niet op lange koude winter temperaturen, hun immuunsysteem 'schakelt' onder de 10 graden Celsius uit. Koi vijvers hebben meestal een meter of meer diepte in gebieden van de wereld die warm worden tijdens de zomer, terwijl in gebieden die strengere winters hebben, de vijvers een minimale diepte hebben van 1,5 meter.
De felle kleuren die Koi's hebben zorgen voor een ernstige achterstand tegen roofdieren, een witte huid Kohaku is een visuele etensbel tegen het donkere groen van een vijver.
Reigers , ijsvogels , wasberen , katten , vossen , dassen en egels zijn allemaal in staat om je koivijver te beroven van je koi vissen. Een goed ontworpen vijver heeft gebieden die te diep zijn voor een reiger om in te kunnen staan, en een drempel hoog genoeg boven het water, zodat zoogdieren die niet kunnen bereiken, en schaduwbomen langs de vijver om het uitzicht vanuit de lucht te blokkeren voor vogels. Het kan noodzakelijk blijken om touw netten of draden boven het oppervlak te plaatsen. Een vijver bevat meestal een pomp en filter systeem om het water helder te houden.

Koi 's zijn een omnivore vis en eten en grote verscheidenheid van voedsel, waaronder erwten, sla, en watermeloen. Koi voedsel is niet alleen ontworpen qua voedingswaarde, maar ook om te drijven, om de koi aan te moedigen om naar de oppervlakte te komen. Als ze eten, is het mogelijk om te controleren of de koi parasieten en zweren heeft. Een koi herkent de personen die voederen en verzamelen zich om hen heen als het voer tijd is. Ze kunnen worden getraind worden om voedsel uit de hand te nemen. In de winter vertraagt hun spijsverteringsstelsel bijna tot stilstand, en ze eten heel weinig, misschien alleen iets om te knabbelen van de algen op de bodem van de koivijver. Hun eetlust zal niet terugkomen totdat het water warm wordt in het voorjaar. Wanneer de temperatuur daalt onder de 10 graden moet je de voeding, vooral die met eiwitten stoppen omdat het voedsel anders zou kunnen gaan rotten in de maag van de koi, en hierdoor kan de koi ziektes oplopen.

Vis ziektes boek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten