vrijdag 16 april 2010

Filters en pompen voor je koi vijver

Voordat u denkt over de types van filters en pompen om te kopen, denk dan eerst na over de grote van uw koi vijver na. Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de capaciteit van de filters en pompen toereikend zijn voor de hoeveelheid water die uw koi vijver bevat. Als de filters of pompen die u koop niet sterk genoeg zijn, dan zouden ze het water niet schoon maken of goed genoeg beluchten. Aan de andere kant, als u filters en pompen koop die veel sterker zijn dan nodig is dan verspilt u op lange termijn heel veel elektriciteit. Het is niet erg makkelijk om te achterhalen wat de juiste capaciteit is voor uw vijver, dus hier geef ik je enkele tips.

Het eerste wat u moet doen is te berekenen wat de inhoud van uw koi vijver is.

Neem de lengte x breedte x diepte x 0,75

Dit geeft u de hoeveelheid water in liters. 

Bijvoorbeeld: Als de vijver maten 1,5 "x 3" x 0,75 " is, zou de vijver volume ca. 3558 liter zijn.Zodra u hebben berekend wat de inhoud is van uw koi vijver, kunt u de filters en pompen  kiezen met de juiste inhoud die geschikt is voor uw vijver.

Nu de volgende stap is het kopen van uw filters en pompen.

Er zijn 3 essentiële soorten filters die u nodig hebt. Ten eerste moet je een mechanisch filter hebben.Deze filter verwijderd  de hoeveelheid vaste afvalstoffen uit uw koi vijver. Vast afval bevat dode insecten, vuil, koi afval, afgevallen bladeren, enz. Als deze niet worden verwijderd, zal het afgebroken worden en uiteindelijk kan het water in de vijver giftig worden. Ten tweede, hebt u een biologisch filter nodig. Deze filter dient voor het verwijderen van opgeloste chemicaliën in het water, die giftig zijn voor uw koi. Met name de stikstof-verbindingen zijn gevaarlijk voor uw koi. Deze stikstofverbindingen zoals ammoniak, nitraten en nitrieten die hoofdzaak afkomstig zijn uit urine van uw koi's. Als ze niet worden verwijderd, kunnen deze stikstofverbindingen uw koi doden in een tijd van een paar dagen.

Ten derde, moet u beschikken over een UV-filter. Deze filter maakt gebruik van UV-licht en vernietigt algen, schimmels en gevaarlijke pathogeen die worden opgebouwd in uw koi vijver. Als uw vijver veel gevaarlijke ziekteverwekker bevat, zullen zij ertoe leiden dat uw koi ziek worden.

Ten slotte, water pompen zijn nodig om het water te beluchten en om uw vijver apparatuur  zoals filters, watervallen, fonteinen, enz aan te drijven. Het is belangrijk om uw water goed te beluchten om genoeg zuurstof in uw vijver te hebben voor de populatie van uw koi vissen. Als uw koi naar adem snakt, altijd bij de waterval blijft of aan de oppervlakte van het water blijft is het probleem waarschijnlijk dat u de vijver niet goed genoeg belucht.  U moet er zeker van zijn dat uw pomp sterk genoeg is om de hele vijver te beluchten.Je zou elk type filter en de pomp apart kunnen kopen, maar dit kost uw waarschijnlijk heel veel geld. Ik heb een fantastisch product die al het bovengenoemde combineert. De oase filtomatic 12000 cws set.

1 opmerking:

  1. Ik moet binnenkort mijn vijver helemaal leegpompen. Heeft er iemand tips over het soort pomp dat ik moet gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen