dinsdag 13 april 2010

Het juiste koi voedsel kiezenOmdat koi's  zowel dierlijke als plantaardige stoffen eten, worden Koi ingedeeld als omnivoor. Koi's kunnen niet heel veel voedsel in een keer opeten omdat ze geen maag hebben. Omdat de koi niet veel kunnen eten in een keer zullen de koi's veel opzoek zijn naar eten en steeds een beetje eten. Koi's eten daadwerkelijk alles wat klein genoeg is om in hun bek te doen en door is te slikken. 


Het voeren vanuit de hand kan voor de koi en voor uzelf een aangename bezigheid zijn. In plaats van dat u het voer gewoon in de vijver gooit zou u kunnen overwegen om wat meer tijd hier aan te besteden en de koi vanuit uw handen te laten eten. Probeer de koi altijd vanuit de zelfde plek te voeren en als u dit doet, voor de koi zal dit een routine worden en zo meer zich aan u hechten. 

Het is zelf enkele koi eigenaren opgevallen dat de koi hun voetstappen herkend en vervolgens met u mee zwemt als u langs de vijver loopt.Het temmen en trainen van uw koi zal geleidelijk aan gebeuren, maar zal u veel voldoening geven.Een voordeel van het veel tijd bij uw koi doorbrengen is dat u ook in staat bent om problemen te herkennen in een vroeg stadium. 


Kwaliteit van het koi voer 

Vaak hebben koi eigenaren niet in de gaten hoe belangrijk het voer proces is.  Niet alleen moet je rekening houden met de hoeveelheid voedsel en de tijd die je voedt, maar je moet ook aandacht  schenken aan de combinaties van voedsel dat van essentieel belang zijn voor een gezonde en kleurrijke Koi. 
Koi eten is onderverdeeld in vijf categorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen.


Ik zal een aantal producten uitlichten en een kleine beschrijving er bij doen.
Het complete koivoer:


Koi staple volledige voeding, ideaal voor dagelijks gebruik.Hoogwaardige voedingsstofcomplexen voor vitale vissen.
Hikari Staple Koi volledige voeding is ideaal voor de dagelijkse voeding van uw vijvervissen en zorgt met zijn uitgebalanceerde voedingsstofcomplexen voor gezonden en vitale vissen.
De voeding kan gemakkelijk worden geproportioneerd en omdat het aan het wateroppervlak blijft drijven, eet de Koi het zeer graag. Hikari Staple vertroebelt het water niet.
Voer om het hele jaar door te blijven voeren.

Granulaatvoer  met een korrelgrootte van 4 mmin premium kwaliteit voor het voeren van koikarpers. Rijk aan spirulina, hoogwaardige tarwekiemen en natuurlijke mineralen.


Sera Koi Royal hoofdvoer bevordert de groei en het welzijn van alle jonge en opgroeiende koikarpers. Door de lichte verteerbaarheid is het zeer geschikt om het hele jaar door te voeren. Het evenwichtige gehalte natuurlijke mineralen, sporenelementen en toegevoegde vitaminen versterkt de afweerkrachten en de vitaliteit van de koi.
Veel kruiden, vitaminen en natuurlijk carotine van de spirulina-alg bevorderen de kleurenpracht van de vissen.


Sera Koi Royal bevat geen vet en is daarom licht verteerbaar en uitstekend geschikt om ook bij lage temperaturen tot 8° C te voeren.
Sera Koi Snack

Geselecteerde, licht verteerbare snacks op plantaardige basis, 12 cm lang.
Sera Koi Snack kluifstangen zijn een enorm en langdurig kauwplezier voor koi- en andere vijvervissen. Koikarpers hebben vaak een goede band met hun verzorgers en bedelen vaak aan de vijverrand. Dankzij Sera Koi Snack kunt u hier met een gerust hart aan toegeven. Houdt de snack zo ver in het water dat de koi er iets vanaf kan bijten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten