donderdag 15 april 2010

Het creeren van een koi leefomgeving

U hebt genoeg ruimte voor een koi vijver als u een zwembad in uw tuin hebt liggen die u niet meer gebruikt, of als u een lege ruimte hebt van acht bij tien die u niet gebruikt.

Het is verstandig om u eerst wat in te lezen voordat u een koi vijver gaat creëren. Ongebruikte zwembaden kunnen worden omgezet in een Koi vijver. Het is gemakkelijk om een zwembad om te zetten in een koi vijver, en dit heeft natuurlijk meer zin dan dat u een ongebruikt zwembad zou moeten onderhouden.

Bij het omzetten van een zwembad in een Koi vijver is het een goed idee om de bodem van het zwembad een donkere kleur te geven zodat u gemakkelijk de koi vissen kunt zien. De mechanische filter op uw zwembad moet worden vervangen of worden aangevuld met een biologische filter.

Als u niet beschikt over een ongebruikte zwembad kunt u de installatie van een prefab vijver Koi overwegen. Deze vijvers moeten minstens een meter diep zijn. Hoewel de oorspronkelijke Koi in rijstvelden woonde met water slechts een paar centimeter diep. Een ondiepe vijver maakt uw Koi aantrekkelijker voor roofdieren. Verwacht tussen de vier en vijfhonderd euro te moeten besteden voor een geprefabriceerde vijver, die twee bij drie meter is en  6000 liter water aan inhoud heeft. Voor ongeveer 275,00 euro kun je een vijver krijgen die ongeveer de helft van die grootte is.

De eenvoudigste manier om uw eigen vijver te bouwen is het graven van een gat die drie meter diep is en minstens twee meter bij drie meter is. 

Na het graven van het gat zult u een plastic voering er in moeten doen om het geheel waterdicht te maken. Verwacht 25 tot 50 cent per vierkante meter voor de voering te besteden. Om te voorkomen dat steen of andere scherpe dingen door de voering heen prikken moet u eerst een laag zand er neer leggen.Controleer alle kanten van de vijver om er zeker van dat ze verticaal zijn.

Reigers kunnen  gemakkelijk uw vijver in komen en uw koi vissen opeten als de zijkant van uw koi vijver wat schuin aflopen plus dat de voering dan ook gemakkelijk rimpelig word.. Een laag van grind moet worden geplaatst bovenop de voering. Hout moet worden geplaatst rond de buitenste rand van de voering om te voorkomen dat de voering broos wordt ten gevolge van zonlicht. 

Tegen het einde van de project kunt u verwachten dat de uitgaven tussen de 500 en de 1000 euro zal liggen voor het creëren van een twee bij drie meter Koi vijver die ongeveer twee meter diep is, inclusief de pomp en filters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten