dinsdag 4 mei 2010

Welk voedsel moet ik gebruiken voor mijn koi?

Er wordt nog wel eens de vraag gesteld welk voedsel je moet gebruiken voor je koi vissen. Dit op zich is natuurlijk niet zo even te vertellen, Het is helemaal afhankelijk wat je met je koi vissen wilt bereiken. Moeten de koi vissen meer kleur hebben of moeten de koi vissen groter worden? Maar misschien wil je bij je koi vissen wel  allebei. Er bestaat verschillende voeding voor je koi vissen die nu net dit kunnen stimuleren, ik zal een aantal van dit koi voedsel even op een rij zetten en vertellen wat het met je koivissen doet.


Ik raad Velda aan
Speciaal visvoer van Velda heeft vooral plantaardige ruwe stoffen, voor bijv. plecostomus en andere algeneters
Een volledige en uitgebalanceerde voeding op plantaardige basis. Vinden zelfs kritische eters lekker.
Het voer van Velda hebben een goede naam. Ze zinken op de bodem. Het water wordt er niet troebel van.
Het voer is hoofdzakelijk plantaardig. Het voer bevat bovendien belangrijke voedingsstoffen. Vitamine C bijv.

zorgt voor een sterke afweer en bescherm zo tegen infectieziekten.

Meningen van mensen die dit gebruiken:

Ik geef het al heel wat jaren aan de vissen en ik ben er net zo enthousiast over als de vissen zelf. Vroeger kocht ik het in de winkel en die stopten ermee. Andere tabletten proberen en die worden niet of nagenoeg niet gegeten. Toen de tabletten via jullie te krijgen en het is gewoon vechten in de bak wie de wafer als eerste kan krijgen en behouden.
Marianne (29-9-09)


Al mijn aquariumbewoners zijn dol op dit voer!
Sabine (22-12-08)

Velda Excellent All-round  vijvervis voeding

Volledige voeding voor alle koisoorten en andere vijvervissen.
De Hikari Economy korrels zijn drijvende korrels van een ideale maat. Ze bevatten alle essentiƫle voedingsstoffen perfect gecombineerd om zo effectief mogelijk aan de behoeften van uw Koi te voldoen. De gestabiliseerde vitamine C, bevordert een sterke immuniteit, weerstand tegen stress en een lang en gezond leven.

De drijvende korrels zwemmen aan het wateroppervlak en vertroebelt het water niet waardoor u het voedingsproces goed kunt observeren. Dit helpt u beter te berekenen hoeveel voeding uw vissen nodig hebben.
De grootte van de korrels is ongeveer 8 - 9 mm.
Hikari Staple Koi volledige voeding


Koi staple volledige voeding, ideaal voor dagelijks gebruik.
Hoogwaardige voedingsstofcomplexen voor vitale vissen.
Hikari Staple Koi volledige voeding is ideaal voor de dagelijkse voeding van uw vijvervissen en zorgt met zijn uitgebalanceerde voedingsstofcomplexen voor gezonden en vitale vissen.
De voeding kan gemakkelijk worden geproportioneerd en omdat het aan het wateroppervlak blijft drijven, eet de Koi het zeer graag.
Hikari Staple vertroebelt het water niet.
Het voer is verkrijgbaar in vier verschillende korrelgroottes - voor jongen vissen en volwassen dieren. De grootte Baby is uitermate geschikt voor kleine goudvissen.3 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Wij hebben een vijver met goudwindes,sluierstaarten en goudvissen. Nu hebben we sinds vandaag ook 3 koi's. Nu is mijn vraag: welk voer moeten we nu gebruiken? Kunnen we hetzelfde voer blijven gebruiken? Bij voorbaat dank.
  Groetjes.
  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In een vijver met maar weinig vissen hoef je niet of nauwelijks te voeren. Vooral kleine vissen zijn uitstekend in staat hun eigen kostje bij elkaar te scharrelen. Ze eten insecten en larven die van nature in de vijver leven.
  Heb je veel vissen in je vijver of grotere exemplaren, let dan op de volgende dingen:

  -Begin pas met voeren bij een watertemperatuur van 8 graden of meer. Bij een lagere temperatuur is de stofwisseling van de (koudbloedige) vissen zo laag, dat ze geen voedsel nodig hebben.

  -Voer niet te veel. Zorg dat de vissen het uitgestrooide voer binnen een paar minuten opeten. Voer dat niet gegeten wordt, vormt extra afval voor je vijver en een belasting voor het biologisch evenwicht.

  -Voer zoveel mogelijk met levend voer, zoals watervlooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hai die ray , tis weer bijna zover , en heb weatgerm voer aan geschaft is de juiste keuze, ze aten het wel meteen op,mvg hans

  BeantwoordenVerwijderen